ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Το κέντρο μας συνεργάζεται με φοιτητές μεταπτυχιακών προγραμμάτων, οι οποίοι εκπληρώνουν μέρος της πρακτικής τους άσκησης στον χώρο μας. Παρέχουν υπηρεσίες συμβουλευτικής και υποστήριξης αφιλόκερδος, σε άτομα με οικονομικές δυσκολίες, υπό την εποπτεία της κ. Τριγένη και άλλων έμπειρων ψυχολόγων. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

 • Δήμητρα Μαντά
  «Πριν θεραπεύσεις κάποιον ρώτησέ τον εάν είναι πρόθυμος να αφήσει όλα εκείνα που τον κάνουν να νοσεί» Ιπποκράτης. Μεταπτυχιακή φοιτήτρια Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας του Metropolitan College σε συνεργασία με το University of East London. Μέλος τις Ε.Ε.Σ και εποπτευόμενη σύμβουλος στο Roots Wellness Center. URL: http://dimitramanta.simplesite.com/

 • Μπακάλη Γεωργία
  H Μπακάλη Γεωργία, είναι φοιτήτρια μεταπτυχιακού προγράμματος στην Συνθετική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία από το Πανεπιστήμιο του Derby, σε συνεργασία με το Mediterranean College της Αθήνας. Έχει πτυχίο στην Προσχολική Εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Πατρών (ΤΕΕΑΠΗ). Ως μέρος της εκπαίδευσής της, έχει συμμετάσχει σε διαδραστικά εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια που καλύπτουν θέματα όπως: Τεχνικές Εναλλακτικής Εκπαίδευσης, Σχολική Ψυχολογία, Παιδική Αναπτυξιακή Ψυχολογία και Ειδική Αγωγή. Προς το παρόν είναι στη διαδικασία της ολοκλήρωσης πρακτικής άσκησης ως εποπτευόμενη στο Roots Wellness Center.

 • Αλέξανδρος-Ιωάννης Μπλιθικιώτης
  Ο Αλέξανδρος-Ιωάννης Μπλιθικιώτης σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας το χρονικό διάστημα 2009-2013. Το ίδιο έτος έγινε δεκτός στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Συνθετικής ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής του Μεσογειακού Κολλεγίου το οποίο περιλαμβάνει θεωρητική και κλινική εκπαίδευση. Στα πλαίσια του συγκεκριμένου προγράμματος πέρα από την τρίμηνη συμμετοχή του στο εκπαιδευτικό εργαστήριο για τα Δικαιώματα των Παιδιών και Τρόπους Αυτοπροστασίας μεσα από τεχνικές Ψυχολογίας και Κοινωνικού θεάτρου έχει ειδικευτεί και σε τεχνικές θεραπείας μέσω του σινεμά από το Ινστιτούτο του Zur. Αυτή τη στιγμή κάνει την πρακτική του ως ψυχοθεραπευτής στο ιδιωτικό ψυχοθεραπευτικό κέντρο “Roots of Wellness” αναλαμβάνοντας περιστατικά υπό εποπτεία.

 • Θάνος Κακαφίκας
  Ο Θάνος Κακαφίκας είναι κάτοχος Bachelor στην Ψυχολογία και εκπαιδευόμενος ψυχοθεραπευτής του κέντρου. Παρέχει θεραπευτικές συνεδρείες στα πλαίσια του μεταπτυχιακου (MSc) προγράμματος που παρακολουθεί, με αντικείμενο την συνθετική ψυχοθεραπεία και έμφαση στη προσοπωκεντρική θεραπεία, την γνωσιακή-συμπεριφορική και τις ψυχοδυναμικές κατευθύνσεις. Το ενδιαφέρον του ταυτόχρονα επεκτείνεται σε εναλακτικές προσεγγισεις (στοιχεία αυτογνωσίας, διαλογισμός, ασκήσεις qigong), οι οποίες εστιάζονται στην διάδραση ψυχολογικής κατάστασης, σωματικής ευεξείας και πνευματικής διαύγειας.

 • Παπακωνσταντινοπούλου Ελευθερία
  Η Παπακωνσταντινοπούλου Ελευθερία είναι απόφοιτη Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας (BSc (Hons) Applied Psychology) του παραρτήματος του πανεπιστημίου του Derby του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο δεύτερο χρόνο των μεταπτυχιακών σπουδών της στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία (Msc in Integrative Psychotherapy) στο πανεπιστήμιο του Derby. Παράλληλα κάνει την πρακτική της άσκηση υπό την επίβλεψη κλινικού επόπτη, στο γραφείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιστερίου και στο ψυχοθεραπευτικό κέντρο Roots of Wellness Center.

 • Ανδριάνα Σαμαρίδου
  Η Ανδριάνα Σαμαρίδου έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τις προπτυχιακές σπουδές στην εφαρμοσμένη ψυχολογία και είναι τελειόφοιτη του μεταπτυχιακού προγράμματος της συμβουλευτικής και συνθετικής ψυχοθεραπείας σε παράρτημα του πανεπιστημίου του Ντέρμπυ της Αγγλίας (Mediterranean College, Thessaloniki, Athens- University of Derby, UK). Στο πλαίσιο του προπτυχιακού τίτλου έχει διεξάγει μία έρευνα με θέμα το πώς επηρεάζονται οι απόψεις των ανθρώπων για την αγάπη, τον έρωτα και το σεξ από τους δεσμούς προσκόλλησης της βρεφικής κι ενήλικης ηλικίας. Παράλληλα, εργαζόταν εθελοντικά για δύο χρόνια στο Κέντρο Περίθαλψης Παίδων, αποθεραπείας και αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία, στον Σύλλογο Συνδρόμου Down και στο Χαμόγελο του Παιδιού Θεσσαλονίκης.

  Συνέχισε τις σπουδές επιλέγοντας την ειδίκευση στη συνθετική ψυχοθεραπεία (Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική θεραπεία, Θεωρία Προσκόλλησης του Bowlby και Πρόσωπο-κεντρική προσέγγιση). Τα τελευταία δύο χρόνια έχει συμπληρώσει πάνω από 150 ώρες ατομικών συνεδριών και 50 ώρες ατομικής και ομαδικής εποπτείας στο ψυχοθεραπευτικό κέντρο Επίλυση στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα, συνεχίζει τις ατομικές συνεδρίες και τις εποπτείες στο θεραπευτικό κέντρο The roots of Wellness στην Αθήνα.
 • Άννα Ταβουλάρη
  Η Άννα Ταβουλάρη έχει σπουδάσει ψυχολογία και είναι στο 2ο έτος του μεταπτυχιακού στην Συνθετική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία με τίτλο MSc Integrative Counselling and Psychotherapy (University of Derby, UK). Έχει κάνει πρακτική άσκηση σε ψυχιατρική κλινική στην Indianapolis-USA (Charter Hospital) όπου ασχολήθηκε κυρίως με θέματα κατάθλιψης και διαταραχών του άγχους. Έχει εργαστεί σε ΜΚΟ για την υποστήριξη των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS. Είναι μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας (BACP).

 • Τζουραμάνη Όλγα
  Η Τζουραμάνη Όλγα, είναι απόφοιτη Ψυχολογίας (University of Wales) και τελειόφοιτη φοιτήτρια Μεταπτυχιακού στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία (MSc)(University of Derby). Συνέχισε τις σπουδές της και με δεύτερο Μεταπτυχιακό στην Εγκληματολογία (MSc) (University of Nicosia). Έχει πρακτική εμπειρία στον τομέα των εξαρτήσεων από Ψυχοδραστικές ουσίες. Μεταξύ άλλων είναι μέλος των: British Psychological Society (BPS), British Association for Counselling and Psychotherapy (BACP), European Society of Criminology (ESC), Academy of Criminal Justice Sciences (ACJS) και του εργαστήριου Αστεακής Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου. Τα ειδικότερα επιστημονικά της ενδιαφέροντα αφορούν την Δικαστική Ψυχολογία (ψευδείς ομολογίες κλπ.), την Ψυχολογία της Υγείας (τομέας εξαρτήσεων κλπ.) καθώς τον τομέα της Θυματολογίας.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο