Εναλλακτικές θεραπείες

“Οι φυσικές δυνάμεις που έχουμε μέσα μας, είναι οι πραγματικοί θεραπευτές της νόσου.”

Ιπποκράτης

Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούνται ευρέως οι εναλλακτικές θεραπείες, ως σύνολο μεθόδων που υπάρχουν πέρα από την κατεστημένη επιστημονική ιατρική και εμφανίζουν συγγένεια με θεραπευτικές μεθόδους που απαντούν στην παραδοσιακή ιατρική.

Το σύστημα των περισσοτέρων είναι πολύ απλό: διεγείρεται ήπια η αυτοθεραπευτική ικανότητα του οργανισμού, ώστε να σταλεί ένα μήνυμα στο εγκεφαλικό κέντρο, προκαλώντας την επαναρύθμιση και τη θετική ανταπόκριση του σώματος με αποτέλεσμα την αυτοθεραπεία.

Οι εναλλακτικές θεραπείες στοχεύουν στην αντιμετώπιση του ατόμου στο σύνολο, και όχι μόνο στα συμπτώματα που παρουσιάζουν. Πλέον υπάρχουν πολλές αναγνωρισμένες συμπληρωματικές τεχνικές που σε συνδυασμό με ψυχοθεραπεία ενισχύουν την ανάπτυξη της δύναμης των σκέψεων και των συναισθημάτων ώστε να επηρεάσουν τη σωματική υγεία και την γενική ευεξία.

Στο θεραπευτικό μας κέντρο προσφέρουμε ένα σύνολο εναλλακτικών θεραπειών, οι οποίες δύναται να πραγματοποιηθούν αυτόνομα ή σε συνδυασμό με ψυχοθεραπεία με απώτερο στόχο την δική σας ψυχική και πνευματική βελτίωση.

Mind body Medicine

Οι ρυθμοί που επικρατούν πλέον στη ζωή και την καθημερινότητά μας, ωθούν όλο και περισσότερους συνανθρώπους μας στην κατάσταση του στρες. Αν μάθετε όμως πώς να εκμεταλλεύεστε σωστά το χρόνο σας, να χρησιμοποιείτε μεθόδους χαλάρωσης, να κάνετε σωστή διατροφή και να γυμνάζεστε χωρίς να κοπιάζετε υπερβολικά, μπορείτε να αυξήσετε την ψυχική και σωματική σας ευεξία. Αν θέλετε να μάθετε πώς να είστε πιο δημιουργικοί και πιο αποτελεσματικοί με όσα κάνετε, τότε το Mind Body Medicine του Benson-Henry Institute (τεχνικές θεραπείας νου και σώματος) είναι ιδανικό για εσάς.

διαβαστε περισσοτερα

Τεχνικές Χαλάρωσης

Τα αγχογόνα γεγονότα είναι πλέον μια πραγματικότητα της καθημερινής μας ζωής, για τα οποία όμως μπορείτε να λάβετε μέτρα και να διαχειριστείτε τον αντίκτυπο που έχουν σε σας.

Η χαλάρωση του σώματος είναι ένα ισχυρό αντίδοτο στο στρες. Οι τεχνικές χαλάρωσης όπως η βαθιά αναπνοή, ο οραματισμός, η προοδευτική μυϊκή χαλάρωση και η συγκέντρωση, μπορούν να σας βοηθήσουν να ενεργοποιήσετε αυτήν την αντίδραση χαλάρωσης. Όσοι ασκούνται τακτικά σε αυτές τις δραστηριότητες οδηγούνται σε μια μείωση των καθημερινών επιπέδων του στρες και απολαμβάνουν περισσότερα συναισθήματά χαράς και ηρεμίας.

διαβαστε περισσοτερα

Βιοανάδραση

Η Βιοανάδραση είναι μια συναρπαστική τεχνική η οποία συνδυάζει την φυσιολογία και την ψυχολογία, την λεγόμενη Ψυχοφυσιολογία. Η βιοανάδραση (biofeedback) είναι μία μέθοδος που αποσκοπεί στο να προσφέρει στο άτομο που υποφέρει, πληροφόρηση για τις αυτόνομες λειτουργίες του σώματός του, ώστε να μπορέσει να τις θέσει υπό τον έλεγχό του. Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται προκειμένου να επιτευχθεί χαλάρωση σε περιπτώσεις όπου το άτομο αντιμετωπίζει σωματικά προβλήματα που σχετίζονται με το στρες.

διαβαστε περισσοτερα

USUI SHIKI RYOHO REIKI Energy Medicine

Το Ρέϊκι αποτελεί μια ενεργειακή μέθοδο από την Ιαπωνία που έχει ευεργετικά αποτελέσματα, όπως χαλάρωση, νοητική ηρεμία, βελτίωση της υγείας γενικότερα και πνευματική ανάπτυξη. Για την ακρίβεια, «Ρέϊκι» στα Ιαπωνικά σημαίνει «συμπαντική ζωτική ενέργεια», δηλαδή η ενέργεια που βρίσκεται άφθονη στο σύμπαν και στη φύση, και η οποία προσφέρει ζωή (ζωτικότητα). Το Ρέϊκι καθαρίζει το σώμα από αρνητικές ενέργειες και εξισορροπεί τα ενεργειακά μας κέντρα, φέρνοντας αρμονία στο νου, στο σώμα και στο πνεύμα. Πρόκειται για μια θεραπευτική τεχνική, που εφαρμόζει το απλό και φυσικό άγγιγμα των χεριών πάνω στο σώμα για τη μετάδοση της ζωτικής ενέργειας.

διαβαστε περισσοτερα

Διαλογισμός

Διαλογισμός σημαίνει απλώς ότι υπάρχουμε, χωρίς να κάνουμε τίποτα -απουσία πράξεων, σκέψεων, συναισθημάτων. H ίδια η ύπαρξή μας αντιπροσωπεύει και την υπέρτατη ευτυχία. Aπό πού πηγάζει άραγε αυτή η υπέρτατη ευδαιμονία, όταν δεν κάνουμε τίποτα; Aπό το πουθενά. Aπό παντού. Δεν έχει αιτία, ακριβώς γιατί η ανθρώπινη ύπαρξη είναι φτιαγμένη από εκείνο το υλικό που ονομάζεται ευτυχία…», γράφει στο βιβλίο «Eπιστήμη του διαλογισμού» που έχει εκδώσει η σχολή του Osho, του ανθρώπου που έκανε γνωστό το διαλογισμό στη Δύση.

διαβαστε περισσοτερα

EFT (Emotional Freedom Techniques)

Το E.F.T. (Emotional Freedom Techniques / Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης) είναι μια τεχνική που ανέπτυξε ο ψυχολόγος Δρ. Ρότζερ Κάλαχαν. Η βασικότερη θεωρητική αρχή του E.F.T. είναι ότι η αιτία όλων των αρνητικών συναισθημάτων προέρχεται από μια δυσαρμονία στο ενεργειακό σύστημα του σώματος.

Τα αρνητικά ή αλλιώς μη υγιή συναισθήματα, όπως, ενοχές, φόβος, θυμός κ.α, δημιουργούνται εξαιτίας μίας ενεργειακής δυσαρμονίας στο άτομο. Η αποκατάστασή της, μπορεί να γίνει μέσω των ενεργειακών μεσημβρινών του ανθρώπινου σώματος, με απαλά ρυθμικά χτυπήματα σε κάποια συγκεκριμένα σημεία των μεσημβρινών.

διαβαστε περισσοτερα

Χρωματοθεραπεία

Η Χρωματοθεραπεία, η οποία στην πράξη εφαρμόζεται με την έκθεση του θεραπευόμενου σε δέσμες έγχρωμου φωτός από ειδικούς προβολείς, είναι μια τεχνική που χρησιμοποιεί ένα εύρος χρωμάτων με σκοπό να μεταβάλλει ή να διατηρήσει τις ενεργειακές δονήσεις των κυττάρων του σώματος στις συχνότητες εκείνες που του προσφέρουν υγεία, ανακούφιση και αρμονία. Βασίζεται στην πεποίθηση ότι κάθε χρώμα έχει την δική του δόνηση και επηρεάζει όχι μόνο την πνευματική και ψυχική κατάσταση του ανθρώπου αλλά και τη φυσική, με αποτέλεσμα η αύρα να παίρνει τη δόνηση του χρώματος και να μεταφέρει την θεραπευτική της ενέργεια στο σώμα.

διαβαστε περισσοτερα

Αρωματοθεραπεία

Η Αρωματοθεραπεία αποτελεί μια φυσική μορφή θεραπείας που βασίζεται στη σωστή αξιοποίηση και εφαρμογή των αιθέριων ελαίων. Τα αιθέρια έλαια προέρχονται από φυτά και είναι σαν τις ορμόνες, περιέχουν δηλαδή ό,τι πιο χρήσιμο έχει το φυτό. Η δράση των αιθέριων ελαίων είναι πολλαπλή και εισέρχονται στο σώμα μέσα από δύο οδούς.

Μέσω της όσφρησης από τα αισθητήρια κύτταρα της μύτης αποστέλλονται ηλεκτροχημικά μηνύματα στον εγκέφαλο, τα οποία προκαλούν την απελευθέρωση χημικών ουσιών, κυρίως ορμονών που μπορεί να είναι καταπραϋντικές, χαλαρωτικές, διεγερτικές ή να προκαλέσουν ευφορία.

διαβαστε περισσοτερα

Σεμινάρια “Nourish your Roots”

Θα πραγματοποιηθεί σειρά από ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια που θα καλύπτουν θέματα σχετικά με την ψυχική και σωματική σας υγεία. Σκοπός αυτών των σεμιναρίων είναι να μάθετε νέους τρόπους για να ανταπεξέλθετε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας (όπως χαλάρωση και διαχείριση στρες και σωστή διαχείριση χρόνου) καθώς και για την προσωπική σας ανάπτυξη (βελτίωση) και αυτογνωσία (με θέματα όπως διατροφή, αρωματοθεραπεία, Reiki και άλλα πολλά).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με επερχόμενα εργαστήρια μπορείτε να απευθυνθείτε στο ημερολόγιο της σελίδας μας, η στην σελίδα μας στο Facebook . Για να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να μας καλέσετε στα τηλέφωνα του θεραπευτικού κέντρου, να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας η μέσω της σελίδας μας στο Facebook.

Ένα ταξίδι χιλιάδων χιλιομέτρων… αρχίζει με ένα βήμα.

– Λάο Τσε

επικοινωνια