Aντίσταση στην Αλλαγή

Έχουμε την τάση να αντιστεκόμαστε στην αλλαγή και να κρατιόμαστε από το οικείο. Όσο πιο άκαμπτοι γινόμαστε με σκοπό να κρατηθούμε από το οικείο, τόσο πιθανότερο είναι να αντιδράσουμε σε αυτή τη δυσκαμψία καταλήγοντας στο αντίθετο άκρο, εκεί όπου βρίσκεται το χάος. Αποδοχή σημαίνει οτι δεχόμαστε κάτι χωρίς να το κρίνουμε, αλλά δεν χρειαζεται απαραίτητα να το εγκρίνουμε.

Όταν αποδεχόμαστε τα γεγονότα και τις καταστάσεις γύρω μας γι’ αυτό που είναι, σταματάμε να παλεύουμε ενάντια σε αυτό που συμβαίνει προκειμένου να το αλλάξουμε, ενώ αποκτάμε μια καλύτερη επίγνωση της πραγματικότητας και έναν περαιτέρω σεβασμό απέναντι στην διαφορετικότητα. Αυτό μας βοηθάει στο να αντιμετωπίσουμε αυτά που συμβαίνουν με μεγαλύτερη ηρεμία.

Όταν ξεκινήσουμε να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας, όπως ακριβώς είναι στην παρούσα στιγμή, μπορούμε πλέον να πάρουμε την απόφαση για αλλαγή. Μπορούμε να μπούμε στη διαδικασία να αποφασίσουμε να κάνουμε προσωπικές αλλαγές καθώς έχουμε επίγνωση ότι αυτό που μπορούμε να αλλάξουμε είναι εμάς τους ίδιους και ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τα γεγονότα, αντιδράμε σε αυτά.