ΔΙΚΤΥΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

Το κέντρο μας συνεργάζεται με ένα δίκτυο θεραπευτών, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες των παιδιών και σε ειδικούς πληθυσμούς όπως: αναμενόμενες μητέρες, λεχωίδες, γονείς παιδιών με αναπηρίες και άτομα με ψυχοσεξουαλικές διαταραχές. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας για να σας παραπέμψουμε στον κατάλληλο ειδικό.

  • Γαζή Δέσποινα
    Η Γαζή Δέσποινα, εξωτερικός συνεργάτης του κέντρου, έχει σπουδάσει Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο είναι κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος (ΑΡ. ΠΡΩΤ. 2929/10-06-2013) και ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές της σπουδές με αντικείμενο ταυτότητα και διαπροσωπικές σχέσεις. Έχει ειδικευτεί στην κλινική ψυχοπαθολογία και κλινική παιδοψυχοπαθολογία. Η ειδίκευσή της αφορά στις ψυχοσεξουαλικές διαταραχές ενήλικων ατόμων καθώς και στην σεξουαλική αγωγή παιδιών/ εφήβων τυπικής ανάπτυξης αλλά και παιδιών /εφήβων στο φάσμα του αυτισμού και νοητικής υστέρησης. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια και επιμορφώσεις, στην συμβουλευτική ενήλικων, παιδιών και εφήβων και έχει συμμετάσχει σε ομιλίες με θέματα όπως : εφηβεία, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ατόμων στο φάσμα του αυτισμού, σχολικός εκφοβισμός, σεξουαλική αγωγή σε εφήβους.

    Από το 2008 εργάζεται ως ψυχολόγος σε ιδιωτικά και δημόσια πλαίσια. Έχει εργαστεί σε ομάδες ομαδικής συμβουλευτικής, ενηλίκων, σε δομές παροχής, στήριξης συμβουλευτικής σε γονείς, παιδιών με νοητική υστέρηση, σε δομές συμβουλευτικής υποστήριξης άνεργων ατόμων. Από το 2013 εργάζεται με συμβουλευτική ζευγαριών, γονέων, παιδιών, με παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, προβλήματα συμπεριφοράς, διαχείριση άγχους, αρνητικών συναισθημάτων, συναισθηματική αγωγή, σεξουαλική αγωγή, διαχείριση του θυμού, διαχείριση αρνητικής σχολικής συμπεριφοράς καθώς και συμβουλευτική μέσω παιγνιοθεραπείας (playtherapy). Ακόμα ειδικεύεται σε προγράμματα σε παιδιά με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος, το οποία συμπεριλαμβάνουν εβδομάδα εντατική παρέμβαση. Τα προγράμματα αυτά στηρίζονται στην επιστήμη της Εφαρμοσμένης Ανάλυσης Συμπεριφοράς (ABA) και προσφέρει στα παιδιά μια ολοκληρωμένη παρέμβαση με σκοπό την ομαλότερη ένταξη του παιδιού στην κοινωνία.
  • Έφη Μπουρνά
    Η Έφη Μπουρνά, εξωτερικός συνεργάτης του κέντρου επί σειρά ετών, είναι κάτοχος πρώτου πτυχίου με διάκριση στην Ψυχολογία και την Συμβουλευτική (BSc (Hons) in Psychology and Counselling) του Πανεπιστημίου Τeesside της Μ. Βρετανίας. Έλαβε τριετή εξειδίκευση στην Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων από το Πανεπιστήμιο Derby της Μ. Βρετανίας από το οποίο εκπαιδεύτηκε σε τρεις θεωρητικές προσεγγίσεις: Ψυχοδυναμική (Θεωρία του Δεσμού), Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική και Προσωποκεντρική, ολοκληρώνοντας το Μεταπτυχιακό της τίτλο στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία (ΜSc in Integrative Counselling and Psychotherapy). Στην πορεία της επαγγελματικής της εξέλιξης απέκτησε ακαδημαϊκή και πρακτική κατάρτιση στην Προγεννητική Ψυχολογία και την Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής ‘Δαφνί’ αντίστοιχα. Συνέχισε την επαγγελματική της κατάρτισή παρακολουθώντας μεταξύ άλλων κύκλους παιδείας στην Ομαδική Ανάλυση στο Ψ.Ν.Α σε συνεργασία με τη μονάδα απεξάρτησης 18 ΑΝΩ, στην Ψύχωση από το Ιατρείο Μελέτης Γνωστικής Λειτουργίας του Ψ.Ν.Α και στις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος στο Γ.Ν.Α ‘Ο Ευαγγελισμός’.

    Από το 2009 έχει εργαστεί σε δημόσια/ιδιωτικά δίκτυα εθελοντών συμβάλλοντας στην ψυχοκοινωνική επανένταξη ατόμων με ψυχωσικές διαταραχές ,την ψυχολογική υποστήριξη καρκινοπαθών, σε μη-κερδοσκοπικές οργανώσεις και σε μονάδες υποστήριξης ψυχικής υγείας εγκύων, λεχωίδων και των οικογενειών τους (Μ.Κ.Ο Φαιναρέτη, Γ.Ν.Α Σισμανόγλειο, Γ.Ν Παίδων ‘Η Αγία Σοφία’ κ.α.). Στην κλινική πρακτική της συνθέτει τρεις κύριες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις αναλαμβάνοντας ενήλικες που παρουσιάζουν συναισθηματικές και συμπεριφορικές δυσκολίες, ψυχοσωματικά συμπτώματα, διαταραχές διάθεσης, άγχος, προσβολή πανικού, φοβίες κατάθλιψη κ.α. καθώς και γυναίκες που επιθυμούν να μεταβούν ομαλά στην μητρότητα. Είναι πιστοποιημένη από τον εθνικό Βρετανικό Οργανισμό NARIC (Academic Recognition and Information Center) και το θεραπευτικό της έργο διέπετε από τις αρχές δεοντολογίας και ψυχοθεραπευτικής πρακτικής της Βρετανικής Ένωσης Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας (BACP) της οποίας είναι μέλος.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο