Ομαδική Ψυχοθεραπεία

Η ομαδική ψυχοθεραπεία (group therapy), όπως και η ατομική, έχει στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους που θέλουν να βελτιώσουν την ικανότητά τους να αντιμετωπίζουν και να αντεπεξέρχονται στις δυσκολίες και τα προβλήματα της ζωής τους πιο ικανοποιητικά.
Ενώ στη ατομική ψυχοθεραπεία ο ενδιαφερόμενος συνευρίσκεται μόνο με ένα άτομο, τον ψυχοθεραπευτή του, στην ομαδική ψυχοθεραπεία η συνεδρία γίνεται με μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων, και με συντονιστές ένα (ή δύο) ψυχοθεραπευτές.

 Το χαρακτηριστικό της Ομαδικής Ψυχοθεραπείας, που δεν προσφέρεται στις ατομικές, είναι ακριβώς αυτή η ύπαρξη της ομάδας και η δυνατότητα να διερευνήσει κανείς τις δυσκολίες του μέσα σε αυτήν και να επωφεληθεί μέσα από αυτήν.

H ομαδική θεραπεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις διαπροσωπικές αλληλεπιδράσεις των ανθρώπων και στα προβλήματα που εμφανίζονται στης διαπροσωπικές σχέσεις (αυτό γιατί από την ημέρα που γεννιόμαστε, μεγαλώνουμε και αναπτυσσόμαστε ζούμε και ανήκουμε σε μικρές ομάδες όπως η οικογένεια, το σχολείο, η εργασία, κλπ.). Επίσης προβλήματα όπως το άγχος, η κατάθλιψη, οι φοβίες, και οι διατροφικές διαταραχές, γίνονται συχνά το αντικείμενο της ψυχοθεραπευτικής διαπραγμάτευσης και αντιμετώπισης.

Μέσα από την ομάδα, μαθαίνουν οι θεραπευόμενοι να μοιράζονται τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους, να καταλαβαίνουν καλύτερα τους λόγους που αντιμετωπίζουν κάποιες καταστάσεις και να τις διαχειρίζονται με επιτυχία, και μαθαίνουν μαζί με τους άλλους σε ένα προστατευμένο περιβάλλον με την βοήθεια ειδικών. Η ομαδική ψυχοθεραπεία έχει σκοπό να βοηθήσει τα άτομα που συμμετέχουν στην ομάδα, ώστε να αντιμετωπίζουν πιο αποτελεσματικά τις συναισθηματικές τους δυσκολίες και να επιτύχουν την προσωπική τους ανάπτυξη, αυτογνωσία, ψυχοσωματική ισορροπία, υγεία κι ολοκλήρωση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με της ψυχοθεραπευτικές ομάδες, μπορείτε να μας καλέσετε στα τηλέφωνα του θεραπευτικού μας κέντρου, η να μας αποστείλετε μήνυμα μέσω της φόρμας επικοινωνίας η μέσω της σελίδας μας στο Facebook.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο