Ανδριάνα Σαμαρίδου MSc

Ψυχολόγος – Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια

Το ταξίδι στη ψυχολογία ξεκίνησε στα χρόνια της εφηβείας, όταν παρατήρησα το ενδιαφέρον της διαφορετικότητας των ανθρώπων. Αυτή η παρατήρηση φάνηκε αρκετή για να με οδηγήσει να ολοκληρώσω το πρόγραμμα της εφαρμοσμένης ψυχολογίας (Bsc Applied Psychology) και να συνεχίσω με το μεταπτυχιακό της Συμβουλευτικής και Συνθετικής Ψυχοθεραπείας (Msc Integrative Counselling & Psychotherapy) στο Mediterranean College, συνεργαζόμενο μέλος του πανεπιστημίου του Ντέρμπυ της Αγγλίας (Mediterranean College, University of Derby). Στο προπτυχιακό πρόγραμμα ήρθα σε επαφή με την ανθρώπινη σκέψη, τη συμπεριφορά καθώς και με όλα τα σχετικά ζητήματα που αφορούν τον άνθρωπο.

Ολοκλήρωσα επιτυχώς τον προπτυχιακό τίτλο διεξάγοντας μία έρευνα με θέμα το πώς επηρεάζονται οι απόψεις των ανθρώπων για την αγάπη, τον έρωτα και το σεξ από τους δεσμούς προσκόλλησης της βρεφικής κι ενήλικης ηλικίας. Παράλληλα, εργαζόμουν εθελοντικά για δύο χρόνια στο Κέντρο Περίθαλψης Παίδων ΚΕΠΕΠ- Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης, στον Σύλλογο Συνδρόμου Down, στο Χαμόγελο του Παιδιού ενώ έχω υπάρχει μέλος της εθελοντικής ομάδας της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.)

Στη συνέχεια, φοίτησα στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της συνθετικής ψυχοθεραπείας συνδυάζοντας την Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική θεραπεία με την Θεωρία Προσκόλλησης (John Bowlby) και την Πρόσωπο-κεντρική προσέγγιση, διεξήγαγα διπλωματική έρευνα σχετικά με το humour στην ψυχοθεραπευτική διαδικασία και συμπλήρωσα τρία χρόνια εποπτείας και πρακτικής εξάσκησης ως ψυχοθεραπεύτρια σε ιδιωτικά κέντρα της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

οι δημοσιευσεις μου

Ρώτησε με !