Δρ. Σοφία Πρωτόπαπα MSc CMHC, CSP, GCDF

Κλινική Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Πιστοποιημένη Επόπτρια

Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας

Ονομάζομαι Σοφία Πρωτόπαπα και είμαι Κλινική Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Έχω πιστοποιηθεί ως Certified Supervision Professional και Global Career Development Facilitator από το National Board of Certified Counselors των Η.Π.Α. και έχω κάνει σπουδές στην Ιστορία, την Οργανωσιακή Ψυχολογία και τις Κοινωνικές Επιστήμες.

Σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες, ακολουθώ κυρίως τη γνωσιακή συμπεριφοριστική προσέγγιση, εστιάζοντας στην ενδυνάμωση του ατόμου και σε ικανότητες που χρειάζεται για να διαχειρίζεται τις προκλήσεις στη ζωή του, όπως άγχος, προβλήματα στις σχέσεις του, παθητική συμπεριφορά ή χαμηλή αυτοεκτίμηση, για να βρίσκει εσωτερική ισορροπία και να αξιοποιεί τις δυνατότητές του.

Υλοποιώ εργαστήρια αυτογνωσίας και ανάπτυξης δεξιοτήτων συμβουλευτικής για νέους θεραπευτές, θεραπευτικές ομάδες για τη διαχείριση του κοινωνικού άγχους, την ανάπτυξη διεκδικητικής συμπεριφοράς, την καλλιέργεια της υγιούς αυτοεκτίμησης και την ανάδειξη των ταλέντων και των δυνατών σημείων του ατόμου.

Στον ρόλο μου ως Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, αναλαμβάνω τη συμβουλευτική εφήβων και γονέων σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και διαχείρισης άγχους και ενηλίκων σε θέματα αναζήτησης εργασίας και σταδιοδρομίας, ενώ εκπαιδεύω συμβούλους σταδιοδρομίας.

Από το 2003, είμαι καθηγήτρια εφαρμοσμένης ψυχολογίας σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Καθώς θέλω να αναπτύσσομαι επαγγελματικά, συμμετέχω σε σεμινάρια και εργαστήρια πάνω στους τομείς ειδίκευσής μου. Επίσης, μου αρέσει πολύ να διαβάζω ψυχολογία και φιλοσοφία αλλά και να γράφω. Μέχρι τώρα, έχω γράψει τρία βιβλία μόνη ή με συνεργάτες μου:

Ηγεσία για Παιδιά: Ένας οδηγός για γονείς, εκπαιδευτικούς και προπονητές για την ανάπτυξη των ηγετικών χαρακτηριστικών και ικανοτήτων των παιδιών, 2019

Eudaimonia as a way of life: A conversation with Aristotle inspired by the Nicomachean Ethics, 2016

Συναισθηματική Ευημερία-Συναισθηματική Χρεωκοπία: Η μία, η άλλη όψη, 2015

Κάτι τελευταίο που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου είναι ότι δεν είσαι μόνη ή μόνος και πάντα μπορείς να μιλήσεις σε κάποιον για ό,τι σε απασχολεί.

Facebook

https://www.facebook.com/sophia.protopapa.1/

Linkedin

https://www.linkedin.com/in/sophia-protopapa-dsocsci-83a84a19/

οι δημοσιευσεις μου

Ρώτησε με !