Δρ. Σοφία Πρωτόπαπα

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Σταδιοδρομίας
Εκπαιδευτικός
Συγγραφέας

Ονομάζομαι Σοφία Πρωτόπαπα και είμαι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Σταδιοδρομίας. Έχω κάνει σπουδές σε διάφορα αντικείμενα όπως Ιστορία, Οργανωσιακή Ψυχολογία, Κλινική Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικές Επιστήμες. Επίσης, είμαι πιστοποιημένη Global Career Development Facilitator από το National Board of Certified Counselors των Η.Π.Α.

Σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες, ακολουθώ κυρίως τη γνωσιακή και συμπεριφοριστική προσέγγιση και εστιάζω στην ενδυνάμωση του ατόμου και σε ικανότητες που μπορεί να αναπτύξει για να ξεπερνάει αποτελεσματικά τα θέματα που αποτελούν πρόκληση στη ζωή του, όπως άγχος, κατάθλιψη ή χαμηλή αυτοεκτίμηση, να βρίσκει εσωτερική ισορροπία και να πετυχαίνει τους στόχους του.

Υλοποιώ εργαστήρια αυτογνωσίας και ανάπτυξης δεξιοτήτων συμβουλευτικής για νέους θεραπευτές, θεραπευτικές ομάδες για τη διαχείριση του κοινωνικού άγχους, την καλλιέργεια της αυτοεκτίμησης και την ανάπτυξη ταλέντων και δυνατών σημείων και ομάδες προσωπικής ανάπτυξης σε θέματα όπως Ανθεκτικότητα, Συναισθηματική νοημοσύνη, Αυτογνωσία, Άγχος των εξετάσεων, Growth Mindset και αλλαγή, Ισορροπία επαγγελματικής-προσωπικής ζωής

Στον ρόλο μου ως Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, αναλαμβάνω τη συμβουλευτική εφήβων και γονέων σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και ενηλίκων σε θέματα σταδιοδρομίας και εκπαιδεύω συμβούλους σταδιοδρομίας.

Από το 2003, είμαι καθηγήτρια εφαρμοσμένης ψυχολογίας σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Καθώς θέλω να αναπτύσσομαι επαγγελματικά, συμμετέχω σε σεμινάρια και εργαστήρια πάνω στους τομείς εξειδίκευσής μου. Επίσης, μου αρέσει πολύ να διαβάζω ψυχολογία και φιλοσοφία αλλά και να γράφω. Μέχρι τώρα, έχω γράψει τρία βιβλία μόνη ή με συνεργάτες μου:

Ηγεσία για Παιδιά: Ένας οδηγός για γονείς, εκπαιδευτικούς και προπονητές για την ανάπτυξη των ηγετικών χαρακτηριστικών και ικανοτήτων των παιδιών, 2019

Eudaimonia as a way of life: A conversation with Aristotle inspired by the Nicomachean Ethics, 2016

Συναισθηματική Ευημερία-Συναισθηματική Χρεωκοπία: Η μία, η άλλη όψη, 2015

Κάτι τελευταίο που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου είναι ότι δεν είσαι μόνη ή μόνος και πάντα μπορείς να μιλήσεις σε κάποιον για ό,τι σε απασχολεί.

Facebook

https://www.facebook.com/sophia.protopapa.1/

Linkedin

https://www.linkedin.com/in/sophia-protopapa-dsocsci-83a84a19/

οι δημοσιευσεις μου

Ρώτησε με !