Έλσα Καλαμπάκα MSc

Υπαρξιακή ψυχοθεραπεύτρια – Συστημική Οικογενειακή Θεραπεύτρια

Το όνομα μου είναι Καλαμπάκα Έλσα. Έχω γεννηθεί και έχω μεγαλώσει στην Καλαμπάκα Θεσσαλίας. Στην συνέχεια σπούδασα και εκ τότε εργάζομαι στην Αθήνα. Είμαι Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεύτρια .Το πρώτο μου πτυχίο είναι στην Κοινωνική Εργασία. Στην συνέχεια εκπαιδεύτηκα στην Συστημική Οικογενειακή Προσέγγιση μέσω της ψυχοθεραπείας ατόμων, ομάδων και οικογενειών στο ψυχοθεραπευτικό Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο « Αντίστιξη »

Είμαι πιστοποιημένη ψυχοθεραπεύτρια από την ΕΛΕΣΥΘ ( Ελληνική Εταιρία Συστημικής Οικογενειακής Θεραπείας ). Έχω κλινική εμπειρία τα τελευταία 15 χρόνια σε χώρους πρόληψης , θεραπείας και αυτογνωσίας με ενήλικες αλλά και στο επίπεδο της συμβουλευτικής εφήβων .

Έχω Μεταπτυχιακή εκπαίδευση σε διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην θεραπεία της Gestalt.Έχω εκπαιδευτεί στην συγκινησιακά Εστιασμένη θεραπεία ζευγαριών – EFT ( Emotionally Focused Therapy). Επιπρόσθετα έχω πραγματοποιήσει εκπαίδευση πάνω στην θεραπεία ψυχικού τραύματος (Trauma and Post Traumatic Stress Syndrome, PTSD, Recovery) με την Jane A. Simington μέσω πανεπιστημίου της Alberta του Καναδά.

Έχω ολοκληρώσει δυο μεταπτυχιακές εκπαιδεύσεις οι οποίες αφορούν στον τομέα της συμβουλευτικής απεξάρτησης αλλά και τον σχεδιασμό της. Από το 2000 εργάζομαι με ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες. Έχω εργαστεί με οικογένειες, άτομα αλλά και ζευγάρια. Έχω δουλέψει στο πλαίσιο της ατομικής αλλά και ομαδικής ψυχοθεραπείας υποστηρίζοντας τους ανθρώπους στην αντιμετώπιση προβλημάτων αλλά και στην ενδυνάμωση και αυτοβελτίωση μέσω της αυτογνωσίας.

Έχω γράψει άρθρα που αφορούν τον σημαντικό ρόλο των γονιών στην οικογένεια και στα παιδιά. Έχω συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε συνέδρια, ημερίδες και υπήρξα καλεσμένη σε ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Πιστεύω στην ανθρώπινη δύναμη και στην αυθεντική ομορφιά που κάθε άνθρωπος μεταφέρει στον πυρήνα του. Μέσω της ψυχοθεραπείας οι άνθρωποι μπορούν να κατανοήσουν και να αγαπήσουν τον εαυτό τους δημιουργώντας λειτουργικές σχέσεις με τους σημαντικούς άλλους. Καταλυτικό για την αλλαγή του ανθρώπου , μέσω της ψυχοθεραπείας, είναι η πίστη και η ελπίδα ότι ο άνθρωπος θέλει και αξίζει να αγαπηθεί πρωτίστως από τον ίδιο του τον εαυτό.

οι δημοσιευσεις μου

Ρώτησε με !