Ιωάννα Ασλάνη, MA

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Συνθετικό Μοντέλο Ψυχοθεραπείας –

Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεύτρια

Ονομάζομαι Ιωάννα Ασλάνη και είμαι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας εκπαιδευμένη στο Συνθετικό μοντέλο (Προσωποκεντρική, Γνωσιακή – Συμπεριφορική και Ψυχοδυναμική προσέγγιση) με ολοκληρωμένες μεταπτυχιακές σπουδές στη Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία (University of East London). Είμαι μέλος του British Association of Counselling and Psychotherapy και έχω ολοκληρώσει εξειδίκευση στην Κλινική – Γνωσιακή Συμπεριφορική Υπνοθεραπεία (Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Μοντέρνας Εφαρμοσμένη Ψυχολογίας, Μαρούσι). Τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα και οι τομείς εμπειρίας μεταξύ άλλων αφορούν τις εσωτερικές συγκρούσεις και τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει το άτομο, το άγχος, τα ψυχοσωματικά και καταθλιπτικά συμπτώματα, την κακοποίηση και την ενδοοικογενειακή βία, το σεξουαλικό προσανατολισμό, τις οικογενειακές, συντροφικές και εργασιακές σχέσεις, τη μητρότητα και την επίδραση του παρελθόντος στο παρόν

Το ενδιαφέρον μου συγκεκριμένα για την ανθρώπινη ψυχολογία έχει τις ρίζες του στα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια. Υπήρχε ανέκαθεν μια ροπή σε αναγνώσματα ψυχολογίας και παράλληλα η ζωή και οι εμπειρίες μου με έκαναν να αναζητώ τα νοήματα πίσω από τις ανθρώπινες πράξεις και τις απαντήσεις σε αναδυόμενα «γιατί».  Οι Ανθρωπιστικές Επιστήμες και οτιδήποτε είχε ως επίκεντρο την επαφή με τον άνθρωπο ήταν πάντοτε το βασικό μου ενδιαφέρον. Ως εκ τούτου μετά τα μαθητικά μου χρόνια σπούδασα Ελληνική Φιλολογία (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων) και αργότερα εξειδικεύθηκα στην Ειδική Παιδαγωγική & Συμβουλευτική Γονέων (ΕΚΠΑ). Κατόπιν εκτεταμένης εσωτερικής δουλειάς αφιερώθηκα στις σπουδές στον τομέα της Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας ενώ ωρίμαζε μέσα μου η επιθυμία να παρέχω ψυχολογική υποστήριξη σε ανθρώπους, ως συνοδοιπόρος, ξετυλίγοντας το κουβάρι της ζωής τους.

Δίνοντας μεγάλη βαρύτητα τόσο στην ψυχική υγεία όσο και στην εσωτερική δύναμη κάθε ανθρώπου για αλλαγή, επί του παρόντος παρέχω συνεδρίες διά ζώσης και μέσω skype και διεξάγω workshops στο ιδιωτικό μου γραφείο στου Ζωγράφου ως μέλος της διεπιστημονικής ομάδας του Roots Wellness Center. Στο παρελθόν έχω συνεργαστεί με ιδιωτικούς φορείς Ψυχοθεραπείας στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης και εθελοντισμού μεταξύ των οποίων και το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Μοντέρνας Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας. Εκεί έχω παρακολουθήσει επιπροσθέτως πληθώρα επιμορφωτικών σεμιναρίων και ωρών συνεχιζόμενης εκπαίδευσης.  Με σεβασμό στη θεραπευτική σχέση και θεωρώντας ότι η προσωπική θεραπεία, η εποπτεία και η συνεχόμενη αναζήτηση και εξειδίκευση είναι απαραίτητα εφόδια για τους Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας, βρίσκομαι υπό προσωπική εποπτεία, παρακολουθώ και παίρνω μέρος σε σεμινάρια και συνέδρια Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας, ενώ παράλληλα συνεχίζω τις σπουδές μου στον Τομέα της Ψυχολογίας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών.

οι δημοσιευσεις μου

Ρώτησε με !