OUR THREATMENTS

Θεραπεία Ψυχικού Τραύματος και Μετα-τραυματικού Στρες

Όταν χρησιμοποιούμε τον όρο «τραύμα», αναφερόμαστε κυρίως σε ένα συνταραχτικό γεγονός στο οποίο ένα άτομο αισθάνεται ότι απειλείτε συναισθηματικά, ψυχολογικά και σωματικά. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πολύ πιθανό να βιώσουν ένα τραυματικό γεγονός σε κάποιο σημείο της ζωής τους, όπως ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, την κακοποίηση ή παραμέληση, τον ξαφνικό θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου, μια βίαιη εγκληματική πράξη, έκθεση στη βία πολέμου, ή μια φυσική καταστροφή. Με την πάροδο του χρόνου, οι περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν από ένα τραυματικό γεγονός χάρη στην υποστήριξη της οικογένειας και των φίλων, ανακάμπτοντας από αυτό με μεγαλύτερη ανθεκτικότητα. Για άλλους όμως, οι συνέπειες ενός τραύματος μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο καιρό, προκαλώντας έντονο και χρόνιο συναισθηματικό πόνο, φόβο, σύγχυση, ή Μετατραυματικό στρες. Συχνά, η στήριξη, καθοδήγηση και βοήθεια από επαγγελματίες ψυχικής υγείας είναι θεμελιώδους σημασίας για την επούλωση των τραυμάτων.

Η ψυχοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει τα άτομα που έχουν υποστεί τραυματικές εμπειρίες καθώς και εκείνους που έχουν διαγνωστεί με Μετατραυματικό Στρες ώστε να καταφέρουν να αποσαφηνίσουν τα συναισθήματά που έχουν προκληθεί από της εμπειρίες αυτές, να αναπτύξουν τρόπους για να αισθάνονται ασφαλείς και να μάθουν δεξιότητες αντιμετώπισης συμπτωμάτων. Με την βοήθεια ενός ειδικού, τα τραύματα και οι επιδράσεις τους μπορούν να θεραπευτούν, ακόμη και πολύ καιρό μετά το τραυματικό συμβάν.

Αν έχετε βιώσει μια τραυματική εμπειρία, μπορεί να προσπαθείτε να διαχειριστείτε δύσκολα συναισθήματα, τρομακτικές αναμνήσεις, και αίσθημα συνεχής κίνδυνου. Μπορεί να αισθανθείτε μούδιασμα, αποσύνδεση καθώς και να δυσκολεύεστε να εμπιστευθείτε άλλους ανθρώπους. Χρειάζετε χρόνος για να αισθανθείτε ασφάλεια ξανά, αλλά με τη σωστή θεραπεία, της στρατηγικές αυτοβοήθειας και υποστήριξης, μπορείτε να επιταχύνετε την ανάρρωσή σας, είτε το τραυματικό γεγονός έχει συμβεί στο παρελθόν είτε προσφάτως.

Ένα ταξίδι χιλιάδων χιλιομέτρων… αρχίζει με ένα βήμα.

– Λάο Τσε