Αλεξάνδρα Παππά- Κατσιάφα

Κλινική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, Msc

Ας συστηθούμε λοιπόν, ονομάζομαι Παππά-Κατσιάφα Αλεξάνδρα, έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στη Καρδίτσα και τα τελευταία χρόνια ζω στην Αθήνα.

Από όσο μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου ανέκαθεν καθόμουν παρατηρούσα και ανέλυα τη συμπεριφορά των ανθρώπων, ήταν και είναι μία διαδικασία που με συναρπάζει. Ταυτόχρονα, και στο σχολείο αλλά και στο κοινωνικό μου περίγυρο υπήρχε η επιλογή των ανθρώπων να έρθει να μιλήσει και ανοιχτεί σε μένα, ακόμα και αν δεν με ξέρανε.  Έτσι από νωρίς είχα καταλάβει ότι θα σπουδάσω Ψυχολογία.

Σε όλο αυτό το ενδιαφέρον και την ανάγκη να εξερευνήσω τον άνθρωπο και την συμπεριφορά του συνέβαλλε η προσωπική μου εμπειρία και μάχη με τις διατροφικές διαταραχές. Όπου ξεκίνησε από διάφορα πειράγματα στο σχολείο για παραπανίσια κιλά και τελικά πήρε τη «μορφή» της ανορεξίας και μετά από λίγα χρόνια το «πρόσωπο» της υπερφαγίας.  Ένα δύσκολο ταξίδι, με πολλές τρικυμίες, όπου παλεύεις να σταθείς όρθιος μαζί με όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις και ρόλους που καλείται ο καθένας να πάρει στη ζωή του. Οι γνώσεις μου στην ψυχολογία και η απόφαση να κατανοήσω τα αίτια να ξεσπάσω πάνω στο σώμα και στο φαγητό με βοηθήσανε να αγαπήσω τον εαυτό μου και να σταθώ δίπλα του και όχι απέναντι από την αντανάκλαση του στο καθρέφτη.

Στο σήμερα λοιπόν, κατέληξα να φοιτήσω στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και να αποκτήσω το 2015 άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του Ψυχολόγου (ΑΡ. Α: 2-05-2015). Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου, παρακολούθησα εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιμόρφωσης στην Κοινωνική Κλινική Ψυχολογία των εξαρτήσεων και Σχολική διαπαιδαγώγηση παιδιών και Εφήβων στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.  Στη συνέχεια, ξεκίνησα το μεταπτυχιακό στην Κλινική Ψυχολογία του Hellenic American University με ειδίκευση την Γνωσιακή Συμπεριφοριστική θεραπεία (CBT). Έχω συμμετάσχει αλλά και παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια, ενώ αυτή τη στιγμή παρακολουθώ το πρόγραμμα εκπαίδευσης και αντιμετώπισης διατροφικών διαταραχών (ΚΕΑΔΔ).

Η εργασιακή μου εμπειρία περιλαμβάνει το οικοτροφείο ‘Ορφέας του προγράμματος Ψυχαργώς, όπου διαμένουν άτομα με χρόνιες ψυχικές ασθένειες στη Λάρισα. Στη συνέχεια, εργάστηκα ως Ψυχολόγος στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων. Το 2016, για βιοποριστικούς λόγους και ταυτόχρονα με το μεταπτυχιακό μου εργάστηκα στο τομέα της εξυπηρέτησης πελατών και πωλήσεων, όπου ήρθαν να ενισχύσουν τις γνώσεις μου για τον άνθρωπο και τις καθημερινές απαιτήσεις της ζωής. Στα πλαίσια της πρακτικής μου παρείχα ψυχολογική υποστήριξη και βραχύχρονη ψυχοθεραπεία στο Δήμο Ηλιούπολης. Σήμερα, εργάζομαι ιδιωτικά ως Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια και ως συνεργάτης του Roots Wellness Center, βασιζόμενη στο γνωσιακό-συμπεριφοριστικό μοντέλο αλλά χρησιμοποιώ συνθετικές τεχνικές βασιζόμενη πάνω στη μοναδικότητα του ανθρώπου που έχω απέναντι μου.

οι δημοσιευσεις μου

Ρώτησε με !