Ελένη Δηλανά

Σύμβουλος ψυχικής υγείας- Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια – Εκπαιδευτικός

Ονομάζομαι Δηλανά Ελένη και είμαι σύμβουλος ψυχικής υγείας με ειδίκευση στην συνθετική ψυχοθεραπεία και εκπαιδευτικός. Η αγάπη μου για την επιστήμη της ψυχολογίας και το εύρος της ψυχοθεραπείας ξεκινάει από πολύ παλιά, κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών μου στη Φιλοσοφική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Μετά από πολλά χρόνια προσωπικής ψυχοθεραπείας κι εσωτερικής αναζήτησης, ήρθε η απόφαση να ξεκινήσω το «ψυχοθεραπευτικό μου ταξίδι» και ακαδημαϊκά ολοκληρώνοντας τις μεταπτυχιακές σπουδές στη συμβουλευτική και συνθετική ψυχοθεραπεία (Counselling and Psychotherapy, University of East London) και παράλληλα στο τμήμα ψυχολογίας, BSc (Hons) Psychology, University of East London) (εν εξελίξει).

Στο πλαίσιο της πρακτικής μου άσκησης έχω εργαστεί ως σύμβουλος ψυχικής υγείας- ψυχοθεραπεύτρια στο φορέα κοινωνικής φροντίδας: γονεΪκή ισότητα για το παιδί (ΓΟΝ. ΙΣ), στον μη κυβερνητικό οργανισμό «Γέφυρα Ζωής», αμεα δυτικού τομέα (ψυχοεκπαιδευτικές δραστηριότητες και συμβουλευτική γονέων) καθώς και ως ενεργή εθελόντρια μέχρι και σήμερα, στους γιατρούς του κόσμου (Medecins Du Monde).

Πλέον δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στον ιδιωτικό τομέα, ως σύμβουλος ψυχικής υγείας- ψυχοθεραπεύτρια και υπεύθυνη πρακτικής άσκησης φοιτητών, στο δίγλωσσο ψυχοθεραπευτικό κέντρο Rootswellness center Αμπελοκήπων αλλά και ως εξωτερικός συνεργάτης στην ιδιωτική ιατρική κλινική «Ιατρόσημο». Στο πλαίσιο της διαρκούς εκπαίδευσής μου, την οποία αντιλαμβάνομαι ως μια δυναμική διαδικασία σε συνεχή εξέλιξη, έχω παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και διαλέξεων ψυχοκοινωνικών και ψυχιατρικών θεμάτων (μεταξύ των οποίων: “Κατάθλιψη και Διαταραχές Διάθεσης”, Διεπιστημονικό Δίκτυο Εξειδίκευσης Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας (ΔΔΕΕΨΥ), “Ο ρόλος του επαγγελματία στην πρόληψη των εξαρτήσεων” από το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), “Εργασιακό άγχος και εκτίμηση κινδύνου”, “Ψυχική νόσος και βίαιη συμπεριφορά”, “Επείγουσα Ψυχιατρική”, “Περί αυτοκτονικότητας”, Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ειδικών Νοσημάτων, 414, “Η συμβολή των σύγχρονων προσεγγίσεων από το παιδί ως τον Ενήλικα” Διεπιστημονικό Συνέδριο Ειδικής Αγωγής και Ειδικών Θεραπειών). Παράλληλα ολοκλήρωσα την παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος: «Γνωσιακή Συμβουλευτική και Παρεμβάσεις» της Εταιρείας των Γνωσιακών και Συμπεριφορικών σπουδών (ΕΓΣΣ) ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η παρακολούθηση των εισαγωγικών διαλέξεων στην Ψυχανάλυση, κλινικού και θεωρητικού περιεχομένου, της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας.

οι δημοσιευσεις μου